home

/

/

blog

INSPIRATION COLLECTION (V_01)

23 januari 2024

Job Pijlman

Er zijn zoveel prachtige creaties die worden gemaakt. Van verhelderende uitlegvideo’s tot gave aftermovies, korte reels en alles daartussenin. Temidden van de overvloed aan content is het soms een uitdaging om de ware pareltjes te vinden. Daarom deel ik regelmatig mijn top vijf van video’s die me inspireren, boeien of verrassen. Soms zijn ze willekeurig gekozen, soms gerangschikt per categorie of thema. Het belangrijkste is dat ze een snaar weten te raken. Blijf op de hoogte voor mijn nieuwste ontdekkingen!​

Adobe - Hidden Treasures

In mijn vroege jaren als videomaker was er één bedrijf dat mij keer op keer inspireerde: Rebels Studios (nu bekend als Swim Club). Gevestigd in Stockholm, Zweden, wisten ze mijn vinger sneller naar de afspeelknop te bewegen dan mijn favoriete playlist op Spotify. Met een filmische aanpak en heldere storytelling slaagden ze er telkens weer in om onderwerpen op prachtige wijze in beeld te brengen, zelfs in korte video’s. Of het nu ging om aankondigingen van evenementen, commercials of hun indrukwekkende werk voor Abode, Rebels Studios liet zien hoe krachtig en meeslepend videoproducties kunnen zijn. Hun creativiteit en vakmanschap waren voor mij een constante bron van inspiratie en motivatie

Spotify - Find Your Feels

In het Verenigd Koninkrijk wordt prachtig videowerk geproduceerd. Het is helder, innovatief, verrassend en authentiek. De serie gemaakt voor Spotify door Pavilion Works past perfect in dit plaatje. Met levendige animaties, een optimistische benadering van verhalen vertellen en een authentieke stijl van presentatie, is deze serie een ware inspiratiebron.

Google - Pixel Buds 2

Het is geen eenvoudige taak om een proces op een luchtige manier uit te leggen. Je moet feitelijke informatie overbrengen, de technische aspecten benadrukken en tegelijkertijd de menselijke kant niet uit het oog verliezen. Deze video slaagt erin dit alles te doen, maar voordat je het weet, is de video van 2 minuten en 34 seconden al voorbij. Het is prachtig gefilmd en bereikt zijn doel feilloos: het uitleggen van hoe deze innovators dit product hebben ontwikkeld.

Splice - Start With Sound

Het experimentele karakter van deze video sprak mij heel erg aan. Het bood een verfrissende vorm van storytelling waarin Splice op een luchtige maar concrete manier de waarde van geluid overbrengt. De mix van verschillende stijlen en de pakkende copy maken dit tot een frisse commercial.

Ultra Music Festival - Japan 2022

Al jarenlang staat Final Kid bovenaan mijn lijst van aftermovie-makers. Met zijn indrukwekkende werk voor onder andere het Ultra Music Festival en tal van wereldberoemde DJ’s en evenementen, weet hij elke keer weer een eindresultaat van next-level te leveren. Hoewel ik zou kunnen doorgaan met het noemen van al zijn aftermovies, wil ik er één specifiek uitlichten: die uit Japan. Wat deze aftermovie zo speciaal maakte, was het slimme gebruik van verschillende technieken, waarbij oud en nieuw op een unieke manier samensmolten.

Meer weten na het lezen
van deze blog?