home

/

/

cases

Een begrip op het water

Al zestig jaar staat de Pikmeerkruiser synoniem voor vakmanschap op het water. Op de scheepswerf in Grou, gelegen aan het Pikmeer, worden al generaties lang unieke maatwerkboten met 100% Nederlands vakmanschap gebouwd. Om het hedendaagse verhaal te vertellen en de unieke ervaring van het varen en het bouwen te delen, kreeg Another Motion de opdracht van Growmen om deze brandmovie te co-creëren.

Klant

Pikmeerkruiser

Dienst

Bedrijfsvideo

De uitdaging

De uitdaging lag voor ons op twee fronten: ten eerste moesten we ervoor zorgen dat de beleving adequaat werd overgebracht op beeld, en ten tweede moesten we dit realiseren binnen een strakke planning. Het eerste doel werd behaald dankzij de duidelijke visie van Growmen op de belevingswereld van de doelgroepen van de Pikmeerkruiser. Door te begrijpen wie zij zijn en wat hen motiveert, konden wij een passende shotlist opstellen en op locatie geschikte situaties uitkiezen. Dit omvatte onder andere persoonlijk contact, de passie voor het bouwproces en de gebruikte materialen, en het in beeld brengen van de hechte gemeenschap rondom de Pikmeerkruiser. Wat betreft de planning vormde het weer de voornaamste hindernis. Gelukkig slaagden we er uiteindelijk in om op de laatste zomerse dag een buitenshoot te organiseren, waarbij alle betrokken partijen aanwezig konden zijn.

"Wij zijn als bureau tevreden met de brandmovie, maar belangrijker: de eindklant is tevreden. En nog belangrijker: de klant van de klant herkent zich in de belevingswereld die we hebben willen scheppen. De ware identiteit van een bedrijf koppelen aan de behoeftes van de klant maakt het goud. Dat moet oprecht en authentiek zijn, anders komt de klant letterlijk van een koude kermis thuis. "
Bert Schonewille
Strategisch Marketeer
Growmen

Meer weten na het lezen
van deze case?