home

/

/

cases

Social XR voor hybride werken

Virtuele en echte mensen in één kamer? Het kan met de Social XR toepassingen voor hybride werken van TNO. Om deze techniek uit te leggen hielp Another Motion met een video waarin zowel de techniek als de toepassingen worden uitgelegd en gedemonstreerd.

Klant

TNO

Dienst

Bedrijfsvideo

De vraag

Het TNO Early Research Programme voor Social XR is gericht op het ontwikkelen van media- en netwerktechnologieën die de mogelijkheden van XR-communicatie benutten. Door het samensmelten van de fysieke en virtuele wereld, streven ze ernaar om de afstanden tussen mensen te overbruggen. Met als doel deze technologie begrijpelijk te maken voor een breder publiek en geïnteresseerden, wilden ze op een toegankelijke manier laten zien hoe dit concept werkt. Peter Werkhoven, als CSO, en Sylvie Dijkstra-Soudarissanane, als Lead Scientist Social XR, hebben aan de hand van uitdagingen en oplossingen het verhaal van deze technologie uitgelegd.

De impact

De video heeft een aanzienlijke impact gehad op het begrip van XR-communicatie en de technologische vooruitgang bij een breder publiek. Door het verhaal van Peter Werkhoven en Sylvie Dijkstra-Soudarissanane op een toegankelijke manier te vertellen, werd een complex onderwerp begrijpelijk en boeiend gemaakt voor verschillende doelgroepen. De visuele presentatie van de uitdagingen en oplossingen rondom Social XR-technologie bood een heldere inkijk in de potentie ervan om afstanden tussen mensen te overbruggen. Deze video fungeerde als een educatieve bron die niet alleen informeerde, maar ook inspireerde en een nieuwe waardering en interesse creëerde voor de mogelijkheden van XR-communicatie. De impact ervan reikte verder dan enkel het tonen van technologische vooruitgang; het diende als een katalysator voor gesprekken, begrip en verdere ontwikkeling binnen dit boeiende vakgebied.

"Another Motion heeft ons geholpen een goed verhaal in elkaar te zetten. De edit van de video was heel helder, waardoor je goed kan zien wat er zo bijzonder is aan onze technologie. Ook de communicatie ging heel soepel."
Anita Stuivenwold
Projectmanager Marketing & Communicatie TNO
TNO

Meer weten na het lezen
van deze case?